Jaso öljyn spesifikaatiot selitykset

Jaso öljyn spesifikaatiot selitykset

MOOTTORIPYÖRÄT JA SKOOTERIT JASO T903

Vuonna 1998 JASO T903 otettiin käyttöön maailmanlaajuisesti tunnustettuna nelitahtimoottoriöljyjen standardina. Se määrittelee suorituskykytasot, joita tarvitaan moottoripyörien eri mallien tyydyttävään voiteluun. 

JASO T903 koostuu kahdesta teholuokasta : 
JASO MA: Märkä kytkin moottoripyöräöljyt. Nämä öljyt tuottavat tarvittavan kitkavoiman kytkimen liukastumisen estämiseksi ja ovat siten kitkaa estäviä. Näitä öljyjä voidaan käyttää nelitahtimoottoripyörissä, joissa on yksi öljyjärjestelmä moottoria, vaihdelaatikkoa ja kytkintä varten. MA-öljyt soveltuvat kaikkiin käyttötarkoituksiin. 
JASO MB:Moottoripyöräöljyt (mopot) automaattivaihteistolla. Nämä öljyt tuottavat tarvittavan kitkavoiman lisäämällä kitkamodifikaattoreita, jotka tuottavat polttoainetaloudellisia etuja. Tämäntyyppiset öljyt ovat pienimmän kitkan öljyjä nelitahtimoottoreille. MB-öljyjä ei tule käyttää, jos tarvitaan MA-öljyä, koska ne voivat aiheuttaa kytkimen luistamisen moottoripyörillä, ja siksi niitä tulisi käyttää vain skoottereissa. Skootterit välitetään hihnoilla tai ketjuilla, eivätkä ne siksi vaadi öljyä.

JASO MA1 ja MA2
Vuonna 2006 JASO: n MA-eritelmä lisättiin lisäluokkina MA1 ja MA2. Suurin ero näiden kahden luokan välillä on korkeamman kitkan MA2-öljyjen tarjonta. Tämä tarkoitti sitä, että vuodesta 2006 lähtien T903: 2006-yhteensopivat moottoriöljyt voitiin jakaa neljään nelitahtimoottoripyöräöljyn määrittelyyn: 

JASO MA: Tämä on vakiomääritys öljyille, joita käytetään samassa öljyjärjestelmässä (jossa moottori, vaihdelaatikko ja kytkin) käytä samaa öljyä. Nämä öljyt eivät sisällä kitkanmuokkaajia. 

JASO MA1: Tämä on matalampi standardi moottoripyörille, jotka vaativat erilaisia ​​öljyjä moottorille, vaihdelaatikolle ja kytkimelle. 

JASO MA2:Tämä on erittely korkeammista vaatimuksista nykyaikaisille moottoripyörille. Nämä öljyt soveltuvat käytettäväksi moottoripyörissä, joissa pakojärjestelmässä on katalysaattoreita. 

JASO MB: Tämä on skootterin matalampi standardi. 

Edellä mainittujen JASO-spesifikaatioiden täyttämiseksi öljyn on täytettävä vähintään yksi seuraavista laatutasoista: API SG, SH, SJ, SL, SM ILSAC GF-1, GF-2, GF-3 ACEA A1 / B1, A3 / B3, A3 / B4, A5 / B5, C2, C3 Vaikka edellä mainitut moottoripyöräöljyn tekniset tiedot ovat ylivoimaisesti tärkeimmät ja tunnustetuimmat maailmanlaajuisesti, JASO otti jo vuonna 1994 käyttöön kaksitahtisen öljyn luokitusjärjestelmän. Nykyaikaisilla kaksitahtimoottoripyörillä ja skoottereilla on paljon pienemmät toleranssit ja ne vaativat myös öljyä, joka tuottaa vähemmän tuhkaa. 

JASO-kaksitahtisten öljyjen luokitukset ovat seuraavat: 
JASO FA: Tämä on alhaisin eritelmä, joka testaa voitelun, pesuaineen, käynnistysmomentin, pakosavun ja pakokaasujen eston. Tämä eritelmä julistettiin virallisesti vanhentuneeksi vuonna 2005, vaikka se on edelleen käytössä. 

JASO FB: Tämä eritelmä on hieman korkeampi kuin JASO FA ja testaa samat ominaisuudet. Tämä edellyttää enemmän voitelua, puhdistusaineita, pakokaasuja ja pakojärjestelmän tukkeutumista. Se on ISO Global Specification EGB -standardin mukainen. 

JASO FC:Tämä spesifikaatio vaatii samat tulokset kuin JASO FB testattaessa voitelevuutta ja alkuvääntömomenttia, mutta sillä on korkeammat vaatimukset pesuaineelle sekä pakokaasujen ja pakokaasujen estolle. Se noudattaa ISO Global Specification EGC -standardia. 

JASO FD: Tällä spesifikaatiolla on samat standardit kuin JASO FC: llä, lukuun ottamatta korkeampaa pesutarvetta. Se on ISO Global Specificatin mukainen.

AUTOT JA KONEET

JASO DL-1: erityisesti kevyille dieselmoottoreille suunniteltu öljy, joka on varustettu pakokaasujen jälkikäsittelylaitteilla. 

JASO DH-1: runsaasti sulfaattia sisältävä tuhkaöljy raskaiden dieselmoottoreiden voiteluun eikä sovellu pakokaasujen jälkikäsittelylaitteisiin.

JASO DH-2:matalan sulfaattituhkan öljy, joka on tarkoitettu raskaiden hyötyajoneuvojen dieselmoottoreiden voiteluun, erityisesti jos ne on varustettu pakokaasujen jälkikäsittelylaitteilla. 

JASO GLV-1: erittäin matala viskositeetti, polttoainetalous, henkilöautojen moottoriöljy. 

JASO 315-1A: Dexron Vi -automaattivaihteistoöljyn