Tietoa maalauksesta ja maaleista

Tietoa maalauksesta ja maaleista

Yleistä ja usein kysyttyjä kysymyksiä maalaamisesta ja ruiskumaaleista. Artikkeli sisältää tietoja Motip-Duplicolor -tuotteista, tiedot muista tuotemerkeistä voivat poiketa tämän artikkelin tiedoista tuotteesta riippuen.


Kuinka erilaiset ovat värien ominaisuudet?

Kaikki maalit ( akryyli- , nitro- , synteettinen hartsipohjainen , vesipohjainen maali ) voidaan maalata synteettisellä maalilla.
Synteettinen hartsipohjainen maali voidaan maalata vain synteettisellä hartsimaalilla. Akryylimaalia ja / tai nitroyhdistelmää ei voida maalata synteettisellä hartsimaalilla. Yhteensopimattomuussyistä tämä toisi värin "ylös".

Kuinka akryyli-, nitro- ja synteettiset hartsimaalit eroavat toisistaan? Mikä väri sopii minulle?

Akryyli- ja nitroyhdistetyt maalit eroavat ensisijaisesti nopeammasta kuivumisajasta ja kovemmista pinnoista. Siksi tällaisia ​​maaleja käytetään pääasiassa autoteollisuudessa.
Synteettistä hartsimaalia (= alkydihartsia) on helpompi käyttää "kokemattomille maalareille", koska maali kuivuu hitaammin eikä siksi näkyviä siirtymiä tapahdu, kun ruiskutus aloitetaan uudelleen. Tämä on etu, varsinkin kun ruiskutetaan suurempia pintoja (esim. Pöytätasot, vaatekaapin etuosat).

Kuinka saada täydellinen maalikerros polystyreenille?

Maalit, ts. Myös maaliaerosolit, sisältävät yleensä liuottimia, jotka hyökkäävät polystyreeniin ja saavat sen hiukkaset erottumaan. Yksi poikkeus on vesipohjaiset maalit ( DUPLI-COLOR AQUA). Niitä voidaan levittää polystyreeniin epäröimättä.
DUPLI-COLOR-sarja sisältää erityisen värivalikoiman nimeltä "Deco Matt". Nämä maalit sisältävät erityisen liuottimen, joka ei hyökkää polystyreenipintaan.
Jos käytetään erityistä DUPLI-COLOR-polystyreenipohjamaalia, polystyreenituote voidaan sitten päällystää millä tahansa liuotinpohjaisella maalilla. Tärkeä huomautus: pohjamaalin on peitettävä kokonaan polystyreenin koko pinta, jotta se erottuu seuraavasta maalikerroksesta.

Mitä tulee ottaa huomioon kovaa muovia maalattaessa?

Synteettiset aineet ovat herkkiä liuottimille ja reagoivat voimakkaasti lämpötilan vaihteluihin (joustavuus). Lisäksi niillä on erittäin sileä pinta, johon maali ei tartu. Siksi esikäsittely muovipohjamaalilla on yksinomaan välttämätöntä . Tämä pohjamaali muodostaa sillan muovialustan ja sitä seuraavan maalikerroksen välille.

Mikä on tärkeää huomioida kuivumisaikatiedoissa?

Kuivumisaika on saatavana tämän verkkosivuston asiaankuuluvasta tuotetietolomakkeesta. Kuivumisajat riippuvat aina ympäristön lämpötilasta ja kosteudesta sekä maalin paksuudesta. 

Pölykuiva -> Maalikerros on kuivunut, joten pölyhiukkaset eivät enää pysty kapseloimaan maalia.
Kosketuskuiva -> maali ei ole vielä kovettunut ja muuttunut joustavaksi; sitä voidaan kuitenkin koskettaa.
Toimiva -> maali voidaan hioa ja päällystää.
Hyvin kuiva / kovettunut -> Maali on saavuttanut suurimman lopullisen kovuuden.

Mitkä sääolosuhteet sopivat aerosolimaalaukseen?

Tietenkin kuivalla säällä ja / tai tuulelta suojatussa kuivassa ympäristössä. Purkin tulee olla huoneenlämmössä. Optimaaliset tulokset saavutetaan ympäristön lämpötilassa välillä + 15 ° C - 25 ° C. Kosteus ei saa ylittää 60%; muuten kuivumisaika pidentyisi huomattavasti.

Mikä 
on sinkki- aerosolimaalin sinkkipitoisuus ?

Sinkkipölyn osuus kuivassa maalikalvossa on yli 90 prosenttia.

Voidaanko sinkkiaerosolimaali maalata suoraan vai tarvitaanko pohjamaali ensin?

Pohjamaali, esim. Metallipohjamaali tai yleispohjamaali on aina ruiskutettava pinnalle ennen sinkkimaalilla päällystämistä.

Kuinka värin poikkeamat tapahtuvat ajoneuvon valmistajan antaman värikoodin ja aerosolimaalin välillä?

Parhaan tietämyksemme ja uskomuksemme mukaan automaalit simuloidaan ja luokitellaan autonvalmistajien eritelmien mukaan. Poikkeamat ajoneuvosi värisävystä voivat kuitenkin johtua seuraavista syistä: Autotuotannossa
eri autovalmistajien tuotantolaitoksilla saattaa olla väritoleransseja .
Eri rakennusvuodet voivat myös aiheuttaa pieniä eroja värissä.
Vanhemmat ajoneuvot ovat olleet jonkin aikaa alttiina säälle (aurinko, sade, rakeet ja myrskyt), minkä seurauksena alkuperäinen maali on usein menettänyt kiillonsa ja voimakkuutensa.

Onko vanhemmissa ajoneuvoissa väripoikkeamia alkuperäisestä väristä?

Kyllä, se on otettava huomioon. UV-säteily vaikuttaa maalin kiiltoon ja voimakkuuteen. Mitä vanhempi ajoneuvo, sitä suurempi on värin poikkeama.

Miksi polyesterihartsi ei usein kuivu kunnolla?

Tämä ei ole valituksen syy, koska sillä on tarkoitus. Liimapinta muodostaa yhdistävän sillan kittikerroksen myöhemmälle levittämiselle. Jos tätä tahmeaa pintaa ei suositella, se voidaan huuhdella nitrolaimennuksella.

Kuinka lämmönkestävä on maali / kitti?

Yleensä akryyli-, nitro- ja synteettiset hartsimaalit kestävät lämpötilaa 80 ° C asti
. Lisäksi olemme kehittäneet tuotteita erityissovelluksiin, jotka voivat altistua vielä korkeammille lämpötiloille. Esimerkiksi kuumuutta kestävä suihkemaali (300-690 ° C värisävystä riippuen). 
Kitit (120 ° C). Nämä arvot liittyvät vastaavan materiaalin täysin kuivaan ja kovettuneeseen tilaan.

Miksi niin monilla tuotteilla on ruiskunestorengas? 

Punainen ruiskunenestorengas kehitettiin estämään tahattomat ruiskutukset (esim. Lasten toimesta tai ilkivallan kautta myyntihyllyssä).
Tämä pieni punainen rengas sijaitsee peukalonkestävän korkin ja suihkupään alla. Kun suihkupää poistetaan, rengas voidaan nostaa ja irrottaa helposti terävällä esineellä, esim. ruuvimeisseli. Älä käytä voimaa tehdessäsi, koska se voi vahingoittaa purkkia ja vuotaa sisältöä. Tärkeää: Ruiskunestorengas voidaan sitten asettaa takaisin.

Onko AQUA- ruiskumaali säänkestävä?

Uuden sukupolven Aqua-suihkemaalit voidaan käyttää myös ulkotilojen maalaamiseen. Säänkestävyyden edellytys on maalin täydellinen kovettuminen, joka saavutetaan viiden päivän kuluttua.

Kuinka ja millä tuotteilla kromiosat voidaan päällystää?

Kromiosien päällystäminen on periaatteessa vaikeaa. Jos haluat silti peittää kromipinnoitetut osat, kuten muutkin päällystysprosessit, sinun on ensin puhdistettava ja hiottava ne. Pohjaa sitten yleismaalilla tai alumiinisella suojamaalilla. Jos pohjamaali on kuiva, voit periaatteessa maalata sen uudelleen millä tahansa akryyli-, nitro- tai synteettisellä hartsimaalilla. Koska nämä ovat enimmäkseen ajoneuvojen osia, on suositeltavaa käyttää akryyli- tai nitroyhdistettyjä maaleja. Tarttuminen, jopa kiillotettuihin kromiosiin, ei ole verrattavissa tavanomaisiin metallialustoihin.

Kromivaikutus /  hopea kromi (hopea-Kromiväri + erityinen pohjamaali): Mikä on ero kahden tuotteen välillä?

Kromivaikutteisen   maalin laatu ei ole sään ja hankauksen kestävä. Siksi tätä tuotetta tulisi käyttää vain koristeellisiin tarkoituksiin. Kromivaikutusta (mukaan lukien kulta- ja kuparivaikutus) ei voida lakata uudelleen kiillon ylläpitämiseksi! Kun kiilto on haalistunut, on vain yksi asia tehdä: päällystää! 
 


Hopeakromi Hopea- kromimaalin (tuotetunnus: 1011) avulla MOTIP DUPLI onnistui ensimmäistä kertaa kehittämään korkeakiiltoisen maaliruiskun, joka antaa kromimaisen ulkonäön ja kestää sään ja hankauksen! 

Mikä on suihkusumu ja miten sen vaikutuksia voidaan vähentää?

Lämpimissä lämpötiloissa, mutta myös jos etäisyys päällystettävään esineeseen on liian suuri, maali kuivuu jo ilmassa eikä edes pääse pinnoitteeseen. Tätä pinnalle levitettyä maalikerrosta kutsutaan suihkusumuksi. Noudata siksi tuotekäsikirjassa olevia suihkutusetäisyyden ohjeita.

Suihkuta aina tuulenpitävään paikkaan, jotta suihkusumu ei laskeudu pinnalle, kun se on vielä märkä. Syntyvän sumusumun määrä riippuu maalin määrästä, tuuletusolosuhteista (tuuliolosuhteet) ja levitystyypistä. Huoneen sisällä suihkusumu voi levitä 10 metrin säteellä. Siksi suosittelemme, että asetat suojakannet huolellisesti ja runsaasti alueen ympärille.

Voidaanko ruiskumaaleja käyttää huoneiston sisällä?

Jos et halua suihkuttaa suuria alueita, vastaus on pohjimmiltaan kyllä. Sinun on kuitenkin varmistettava riittävä ilmanvaihto. Noudata ohjeita. Lisäksi sinun on peitettävä ympäröivä alue kunnolla suojataksesi sitä sumusumulta.

Ovatko ruiskumaalit johtavia (sähköinen hitsattavuus)?

Sinkkisumutin ja alumiiniruisku ovat johtavia. Suojapohjamme ovat myös sähköisesti hitsattavia vastaavalle kerroksen paksuudelle. Sähkövirta tunkeutuu maalikerrokseen neutraloiden siten eristysvaikutuksen.

Ovatko suihkemaalit bensiiniä kestäviä?

Akryylimaalit kestävät suhteellisen bensiinivuotoja. Voi olla pieni turvotus, mutta se häviää noin 24 tunnissa. Tällöin bensiiniä ei saa pyyhkiä pois, mutta sinun on odotettava 24 tuntia, kunnes bensiini valuu maalista. Jos tämä havaitaan, kaksikerroksista läpinäkyvää lakkapintaa voidaan pitää bensiininkestävänä.
Synteettinen hartsi ja vesipohjaiset ominaisuudet eivät ole bensiiniä kestäviä, kuten Zapon Cristal Spray.
Tarjoaa parhaan bensiininkestävyyden ColorMatic 2-komponenttilaatu 2K (tuotetunnus: 618860) .

Mitä väritöntä lakkaa on oikea käyttää?

• Kaikki maalit ( akryyli- , nitro- ja synteettiset hartsipohjaiset ) voidaan päällystää synteettisillä hartsimaaleilla.
• Synteettiset hartsimaalit voidaan päällystää vain synteettisillä hartsimaaleilla. Akryylimaalia ja / tai nitroyhdistelmää ei voida levittää synteettisellä hartsimaalilla. Eri kuivumisajasta johtuen tämä johtaisi värin "nousuun".
•     Autonkorjausmaali ( akryyli , nitroyhdistelmä)on parasta levittää uudelleen 2 kerroksella väritöntä lakkaa; sillä on suurin yksikomponenttisten läpinäkyvien kerrosten bensiinivastus. 
• Efektivärit , kuten 3D-tehoste, Tuotetunnus: 458496 , timanttivaikutus , vaaleanvärinen tunnus 458697 , metalliväri, tulee päällystää uudelleen värittömällä lakalla vaikutuspigmenttien suojaamiseksi . Polttoaineella ja / tai sen osilla ajettavan moottoriajoneuvon maalaamisen yhteydessä on parasta levittää kirkas kaksi kerrosta. Koristetarkoituksiin suosittelemme Zapon- väria, joilla on korkeimmat kiilto-ominaisuudet. 
•     Graniittivaikutusväri: Kuivumisen jälkeen (noin 24 tuntia) graniittirakenne on suljettava yksinomaan ja päällystettävä uudelleen DUPLI-COLOR Granit Clear Coat -lakalla tai muulla DUPLI-COLOR-värittömällä lakalla (varsinkin kun maalataan ulkotiloja).
•     Pronssi , kulta / kromi / kupari : Näitä vaikutusvärejä ei voida suojata värittömällä lakalla, koska lakka tuhoaisi vaikutuksen. 
•     2K Clear Coat (esim. ColorMatic 2-Component Quality Coat 2K Product ID: 618860) käytetään pääasiassa ammattimaisissa ympäristöissä. Se on erityisen bensiini- ja säänkestävä.

Erityiset metallialustat (ruostumaton teräs, sinkki, ei-rautametallit) - mitä ruiskumaaleja voin käyttää?

• Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pinta voidaan päällystää hienolla hiomapaperilla hiomisen ja perusteellisen rasvanpoiston jälkeen. Sama koskee sinkittyjä pintoja. On suositeltavaa käyttää suojamaalia tarttuvuuden parantamiseksi ruostumattoman teräksen pintaan.
• Sinkin osalta on käytettävä alumiinista suojamaalia . Tuotteen tunnus: 458570. On parasta levittää maali kuumasinkityille pinnoille ilman alustan hiontaa, tietysti ennen rasvan poistamista. Tuoreita, rikkoutumattomia kuumasinkittyjä pintoja on vaikea peittää. Hiomisen ja rasvanpoiston jälkeen voidaan käyttää alumiinipohjamaalia ja pintamaalia. Tarttuvuus on kuitenkin aina huonompi kuin eri alustalla. 
• Ei-rautametalleja voidaan suojata korroosiolta päällystämällä uudelleen Zapon Crystal Spraylla . Käytä samaa tekniikkaa kuin ruostumattomalle teräkselle. Ei-rautametalleja ei saa päällystää kirkkaalla, vettä sisältävällä lakalla, koska se voi aiheuttaa värimuutoksia.

Miksi maali ei voi tarttua kunnolla pintaan?

Ehkä substraatti ei ollut täysin puhdas, kuiva ja rasvaton (silikoniton)? Käytä tarvittaessa rasvanpoistoainetta tai silikoninpoistajaa ennen päällystämistä .

Käytä erityisiä alukkeita ongelmallisille alustoille; esimerkiksi. tapauksessa päällystetty muovista, joka on muovinen aluke maalilla tai, jos kyseessä on polystyreeni, joka on polystyreenin aluketta.

Maalikerros virtaa. Kuinka välttää sitä?

Suihkuta ristikerroksina (vaaka- ja pystysuunnassa). Aloita ruiskutus kohteen reunojen yli. Pidä suihkupää lujasti painettuna koko liikkeen ajan. Siirrä suihkusäiliötä edestakaisin tasaisesti ja hitaasti ja pyöritä kohteen reunojen yli. Tämä on paras tapa annostella suihkusuihku ja estää liiallisen maalin pääsy pinnalle, mikä johtaa "kyyneleisiin" tai "juoksevaan maaliin".

Ruiskutuspää ei saa olla liian lähellä esinettä. Ohjeet ruiskutusetäisyydestä löytyvät vastaavasta tuotetarrasta; etäisyyden tulisi yleensä olla 15-25 cm.

Optimaalinen käsittelylämpötila on välillä 15 ° C - 25 ° C (huoneen lämpötila). Ruiskupullon, ruiskutettavan kohteen ja ympäröivän ympäristön tulisi olla tässä lämpötilassa.

Älä yritä saavuttaa tasainen ja sileä pinta ensimmäisellä ruiskutusmenetelmällä. On parempi ruiskuttaa useille ohuille kerroksille kuin yrittää levittää maali yhtenä paksuna kerroksena.

Maalikerrokseni näyttää oranssilta. Kuinka välttää sitä? 

Jos ruiskutusetäisyys on liian suuri, maali kuivuu, kun se liikkuu kohti kohdetta ilmassa. Tämä sumusumu saattaa laskeutua peitettyyn esineeseesi aluksi mattapintana. Jos levität nyt toisen kerroksen, muodostuu pieniä kohoumia - niin kutsuttu "appelsiininkuori".

Miksi maali kuoriutuu?

Alustassa tulisi olla aina enemmän pigmenttejä kuin seuraavassa kerroksessa. Pohjustusmaalit ovat erittäin pigmentoituneita; läpinäkyvissä lakoissa ei ole väripigmenttejä. Optimaalinen rakenne on siis seuraava: pohjamaali, maali, väritön lakka. Yhteensopimattomuutta voi esiintyä myös käytettäessä eri valmistajien värejä. Siksi käytä aina saman valmistajan tuotteita samaan tuotteeseen.

Maali ei voi tarttua sileisiin muovipintoihin. Kuorinnan estämiseksi esine on aina esikäsiteltävä muovipohjamaalilla. Parhaan tuloksen saat käyttämällä muovipuhdistinta etukäteen.

Miksi maalaamallani pinnalla on ryppyjä (väri "nousee")?

Synteettisen hartsin väri voidaan päällystää vain synteettisen hartsin värillä. Synteettisen hartsin liuottimet haihtuvat hitaasti, kun taas akryylimaaleissa olevat liuottimet kuivuvat nopeammin. Jos nopeasti kuivuva akryylimaali levitetään hitaasti kuivuvaan synteettiseen hartsimaaliin, akryylimaalin liuottimet alkavat liuottaa alla olevaa kerrosta. Kun akryylimaalin nopeasti kuivuva pinta kuivuu nopeammin kuin alla oleva synteettinen hartsi, joka on alkanut liueta, maali nousee ja muodostaa ei-toivottuja ryppyjä.

Kun pinnoitetaan synteettistä hartsipohjaista maalia synteettisellä hartsimaalilla, huomioi, että tämä on tehtävä joko kahden tunnin kuluessa alkuperäisen kerroksen levittämisestä tai muuten 24 tunnin odotusajan jälkeen. Jos tätä ei noudateta, tapahtuu sama "nostava" vaikutus.

En pidä maalauksen tuloksesta. Voinko poistaa maalin uudelleen? Maali on parasta poistaa uudelleen heti päällystämisen jälkeen joko nitroliuottimella tai asetonilla.

AQUA- suihkemaali voidaan pestä vedellä ja pinta-aktiivisella aineella 20 minuutissa.


Mitä eroa on 1K (yksi komponentti) ja 2K (kaksikomponentti) tuotteilla?

Yksikomponenttiset tuotteet eivät vaadi kovettimia.

Ennen kovettimen käyttöä kaksikomponenttiset tuotteet sekoitetaan etiketissä ilmoitettuun suhteeseen ja ne on käytettävä määritetyn ajan kuluessa. Lähes kaikki presto-kittituotteet ovat kaksikomponenttisia tuotteita.

Maalitekniikan alalla olemme kehittäneet erityisen tuotantoprosessin ColorMatic-tuotemerkillä. Kovete on integroitu purkkiin ja erityisen leikkaustekniikan ansiosta aktivoituu purkin sisällä ensimmäisen kerran. Jopa kovettimen aktivoimisen jälkeen sisältöä ei voida enää käyttää etiketissä mainitun viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Kaksikomponenttimaaleilla on erityisen suuri kestävyys bensiiniä ja naarmuja vastaan.

En käyttänyt kaikkea purkissa olevaa maalia. Voinko säilyttää sen ja käyttää sitä myöhemmin uudelleen?

Ruiskumaalit ovat itsenäisiä maalausjärjestelmiä. Tämä estää maalin kuivumisen ja voimme taata säilyvyyden kymmenen vuotta. Käytännössä on kuitenkin osoitettu, että ruiskumaalit voivat silti toimia täydellisesti 15-20 vuoden kuluttua! Tietenkin asianmukainen varastointi on tärkeää.

Useimmissa MOTIP DUPLI -ruiskuttimissa itsepuhdistuvat ruiskutussuuttimet varmistavat ruiskun puhtauden. Jos kuitenkin haluat varmistaa, ettei ruisku tukkeudu työn jälkeen, käännä vain tölkki ylösalaisin ja paina ruiskutuspäätä 2–3 sekunnin ajan. Tällä tavalla vain aerosoli ruiskutetaan ulos ja venttiili puhdistetaan aktiivisten ainesosien jäännöksistä (maalijäämät).

Kuinka MOTIP DUPLI -tuotteet hävitetään oikein?

Tuotepakkaukset (aerosolitölkit, kitit jne.), Joiden sisältö on käytetty loppuun, voidaan hävittää talousjätteenä. Tuo jätteet erikoisjätteiden käsittelyyn maalipurkkeilla. Noudata DSD (Green Dot) -jätteiden käsittelijöiden ohjeita.

Kuinka minun pitäisi tallentaa MOTIP DUPLI -tuotteet?

Varastointi tulee säilyttää avaamattomassa pakkauksessa kuivassa tilassa (enintään 60% kosteudessa) 10-25 ° C lämpötilassa. Aqua-suihkemaalit on suojattava pakkaselta. Tuotteet on suojattava valolta ja suoralta auringonvalolta. Varoitus: Aerosoleja ei saa koskaan altistaa yli 50 ° C lämpötiloille, ja ne on pidettävä poissa syttyvistä lähteistä.

Mitä varotoimia minun tulisi noudattaa ruiskutettaessa? 

Vaaditut turvatoimet vaihtelevat tuotteittain. Noudata asiaankuuluvia tietoja tuotetarroista.

Yleensä aerosolit on suojattava valolta ja suoralta auringonvalolta, eikä niitä saa koskaan säilyttää yli 50 ° C: n lämpötilassa. Älä koskaan suihkuta avotulta tai hehkuvia esineitä vastaan.

Aerosolipurkkeja ei saa koskaan avata tai polttaa voimakkaasti, vaikka tölkit olisivatkin tyhjät.

Varmista aina riittävä ilmanvaihto. Ruiskumaalin käyttö voi muodostaa räjähtäviä seoksia ilman kanssa.

Pidä tuotteet poissa lasten ulottuvilta.