AGM-akku 12V

249,90€
299,90€ -17%
Toimitusaikaa kotiin 3-4tp
Lisää ostoskoriin
ID-numero: 574792
Koodi: 8002-250
Brändi: Optima
https://i.ak24.ee/mf/medium/optima.jpg
tehokas, suljettu lyijyakku, suunniteltu käynnistysakuksi vaativaan käyttöön, V-Tech®-pohjalevy: erittäin hyvä ( jopa 15x parempi) tärinänkesto, pidempi käyttöikä, SPIRALCELL® akkutekniikka, täysin suljettu ja huoltovapaa, iskun- ja tärinänkestävä rakenne, vuotamaton: voidaan käyttää missä tahansa asennossa, 3-5 kertainen elinikä tavalliseen lyijyakkuun verrattuna, ei suositella käytettäväksi syväpurkaussovelluksissa
50Ah / CCA 815A(EN) +/–
varakapasiteetti (@25A BCI) 100min, sisäinen vastus 3mΩ, -40°C ... +60°C, 18kg
254x172x200mm

OPTIMA RedTop® on erittäin Korkealaatuinen AGM-akku, joka on kehitetty täsmälleen antamaan vahvimman mahdollisen 5 sekunnin käynnistysvirran. RedTop® sopii täydellisesti kuorma-autolle, maatalouskoneille, traktoreille, ilma-aluksille, luksusautoille, maastoautoille, henkilöautolle, ralliautolle, generaattorille yms.

 

OPTIMA akun kehittivät Denver Gates Rubber Company insinöörit 70-luvun alussa, NASA-n tilauksena, avaruusohjelman yhteydessä. vaatimukseksi oli pienimittainen, suurella käynnistysvirralla, vuodon- ja tärinänkestävä virtalähde.

nykyaikana tuotetaan Johnson Controls Inc. tehtaassa Coloradossa OPTIMA- akkuja 3 eri käyttöalueen tarpeen.

OPTIMA akku on luotu spiraaliteknologialla SPIRACELL TECHNOLOGY- rekisteröity tavaramerkki. Optima akku koostuu 6-sta iskunkestävästä muovista valmistetusta purkista, mihin on asetetut spiraaliset elementit. jokainen elementti koostuu tiukasti puristetusta + ja - levystä, joiden välillä on elektrolyyteillä kyllästetty lasikuituerotin. elementit on yhdistetty välisilloilla, mistä yksi toimii oikosulun tapauksessa sulakkeena. akku on laserhitsauksen avulla suljettu kannella, jossa sijaitsevat kipinänkestävät ylipaineventtiilit.

käynnistysakut punaisella kannella - suurella käynnistysvirralla spiraaliteknologialla perustuvat käynnistysakut. käyttö: henkilöautot, kuorma-autot. maatalouskoneet, rekat, ilman-ajoneuvot yms.
OPTIMA akkujen lataus: Optima akulla on erittäin alhainen itsepurkautuvuus. kun jännite kuitenkin laskee alle 12,3V, tulee akkua ladata jännitteellä 14,2-14,5(V)

suurella virralla (20A ja enemmän) latauksella tulee ottaa huomioon latausajan merkittävä lyheneminen.
OPTIMA akku on ladattu, kun napainen jännite on käynnistysakuilla 12,83V ja paikallisakuilla 13,8V.
lataukseen suosittelemme käyttää elektronisia latureita CTEK jotka tarkistavat automaattisesti akun kuntoa, määrittää sopivan latausvirran ja akun täyttyessä siirtyy säästötilaan (13,8V ja 0,8A).

sen kanssa on taattu käyttövalmis akku, joka on erityisesti tärkeä ajoittaisen käytön tapauksessa. käyttäen lineaarista laturia, on vaara, että akun täyttyessä jännite ylittää sallitun rajan (15,3V käynnistysakuilla ja 16,1V paikallisakuilla), mikä aiheuttaa voimakkaan kaasujen vapautumisen - "akun tyhjäksi kiehumisen". koska OPTIMA akussa on elektrolyyttiä noin 1 litraa (kyllästettynä lasivillaan). silloin veden höyrystyminen rikkoo akun. kun akku on menettänyt painosta 400g tai enemmän, on se käyttökelvoton.

2 vuoden takuu


Takuuaika 24 kuukautta