2022 uudet talvirengasmallit

2022 uudet talvirengasmallit

1. KUMHO Wintercraft Ice wi51
Uusi kitkarengas pohjoisen talveen
  • Ensiluokkainen suorituskyky ja ajomukavuus pohjoisen talvisissa olosuhteissa
  • Erinomainen pito jäällä ja lumella jarrutettaessa sekä kiihdytettäessä
  • Maksimoitu tasapainoinen pito kaikille talviteille
  • Vaikuttava suoritus märällä ja kuivalla
– 20% (märällä) / – 5% (kuivalla) parempi jarrutus
Säästä polttoainekuluissa
– 16% alempi vierintävastus
 

2. PIRELLI Cinturato Winter 2 Kitkarengas

Turvallisuus ja mukavuus talviolosuhteissa.
 
CINTURATO™ WINTER 2-rengas on täysin uudistettu Cinturato™- tuoteperheen uusin tuote, joka on kehitetty sopimaan nykyaikaisille henkilöautoille ja crossovereille.

Pito
Mukautuvan 3D-lamellitekniikan ansiosta korkea suorituskykytaso lumella renkaan koko käyttöiän ajan. Uudessa renkaassa lamellit ovat lineaarisia, mutta kuluessaan ne muuttuvat siksak-muotoiseksi, jotka varmistavat jatkuvan pidon ja kyvyn pureutua lumiseen pintaan.

Kilometrimäärä
Enemmän ajokilometrejä* sekä erinomainen suorituskyky märällä ja lumisella pinnalla.

Mukavuus
Voit nauttia hiljaisemmasta kyydistä, koska renkaan melua on vähennetty edelliseen tuotteeseen verrattuna.

Turvallisuus
TÜV-sertifioinnin takaama luottamus ja turvallinen suorituskyky talviolosuhteissa.

* verrattuna Winter Sottozero™ 3-renkaaseen


3. GOODYEAR UltraGrip Arctic 2 Nastarengas


Tuulilasi, numero 11/2021 Koko: 205/55R16 - Testivoittaja

Motor.no Magazinet, numero 2021.09.21 Koko: 205/55R16 - Testivoittaja

UltraGrip Arctic 2 - NEW!

Uusi Goodyear UltraGrip Arctic 2 rengas on Vi Bilägare-lehden talvirengastestin voittaja vuonna 2021.

Nastarenkaat, joiden suorituskyky on erinomainen jarrutettaessa jäällä ja lumella.
Renkaassa käytetään Goodyearin uuden sukupolven Arctic Eagle Claw -nastateknologiaa, jonka ansiosta renkaan suorituskyky on erinomainen sekä jäällä että lumella, ja alhaisemman rengasmelutason ansiosta ajo on mukavampaa verrattuna edeltäjään.

Uusi Snow Grip-teknologia tuottaa vahvan suorituskyvyn kaikissa lumisissa olosuhteissa leveämpien urien ja suuremman särmätiheyden ansiosta. Kaikki nämä parannukset on todistettu TestWorldin testeissä, joissa UltraGrip Arctic 2 suoriutui parhaiten jarrutuksesta ja käsittelystä lumella.


 

4. NOKIAN Hakkapeliitta C4 Nastarengas Pakettiauto

Nastallinen premium-talvirengas paketti- ja matkailuautoihin.
Kuljeta tai matkaile ja nautiskele talvesta. Vaativaan ja monipuoliseen talvikäyttöön kehitetyt paketti- ja jakeluautorenkaamme helpottavat ammattilaisten arkea ja tuovat mielenrauhaa matkailuautoilijalle.

RUOSTUMATONTA PITOA
Uusi Nokian Tyres Hakkapeliitta C4-nastarengas taitaa talven kaikki olomuodot. Huippumoderni ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta takaa Hakkapeliittamaisen hallitun ajotuntuman ja ylivoimaisen pidon sekä jäälle että lumelle.

Uniikki pito jäällä ja lumella – ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta pitää ja kestää.
Tarkka, tasapainoinen ja vakaa raskaallakin kuormalla.
Enemmän ajokilometrejä, Aramid-vahvistetut sivupinnat tuovat lisäkestävyyttä kovaankin käyttöön.
Virallisesti hyväksytty talvikäyttöön.

TASAPAINOISTA MENOA
Jämäkän Hakkapeliitta C4:n oivalliset ja tasapainoiset pito-ominaisuudet kumpuavat maailman pohjoisimman rengasvalmistajan huippumodernista nastateknologiasta. Raskaissa pakettiautoissa erityisesti sivuttaispidon maksimointi on tärkeää, jotta suorituskykyinen auto olisi hallittavissa yllättävissä väistötilanteissa ja jarrutuksissa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta pitää vahvasti ja kestää kilometrien karttuessa. Turvallista talvipitoa lisäävät myös kasvanut nastamäärä ja kuviopalojen eri muotoiset ja syvyiset lamellit.

VAKAA JA LUOTETTAVA KAIKISSA KELEISSÄ
Tavaroiden ja ihmisten tulee voida liikkua luotettavasti ja turvallisesti ympäri vuoden. Helposti hallittava uusi pintamalli selättää turvallisesti niin mustan jään kuin veden ja loskan. Erikokoiset kuviopalat ja keskialueen vankka nuolimainen muotoilu tukiripoineen tuovat kaivattua pitoa ja ajovakautta hetkiin, kun sitä erityisesti kaivataan. Tietokoneoptimoitu nastajaottelu mahdollistaa myös hiljaisemman ajoäänen, kun yksittäisten nastojen iskuaallot eivät vahvista toisiaan. Äänitaso on miellyttävän vaimea, joka parantaa ajomukavuutta erityisesti pitkillä matkoilla.

KESTÄVYYTTÄ AMMATTIKÄYTTÖÖN JA MATKALIJOILLE
Pakettiautot ja matkailuautot vaativat paljon renkailta. Ajoneuvot ovat painavia, ja niitä ajetaan tavallisesti täyteen kuormattuina huonokuntoisilla tienpinnoilla ja kuoppaisilla sorateillä. Tasapainoinen käsittely ja huippuluokan kestävyys helpottavat ahkerien ammattilaisten ja matkailijoiden elämää. Uuden renkaamme kestävyyden maksimoivat rungon tukeva rakenne, vahva, uusinta teknologiaa hyödyntävä kumiseos sekä Nokian Renkaiden ainutlaatuinen Aramid Sidewall-teknologia, joka suojaa iskuilta ja viilloilta.


Oivallista jää- ja lumipitoa.
Moderni, ruostumattomasta teräksestä valmistettu nelikulmanasta varmistaa oivalliset pito-ominaisuudet kilometrien karttuessa. Monisärmäisten nastojen kosketusala pituus- ja sivusuuntaan on maksimoitu, mikä lisää nastapitoa liukkaalla tiellä.Miellyttävä ajoääni.
Optimoidun nastasijoittelun ansiosta renkaiden äänitaso on miellyttävän vaimea, joka parantaa ajomukavuutta erityisesti maantienopeuksissa.

 

5. NOKIAN Hakkapeliitta® CR4 Kitkarengas Pakettiauto
Vakaa ja hiljainen NOKIAN TYRES Hakkapeliitta® CR4 pohjoismainen kitkarengas on sellaisen kuljettajan valinta, joka haluaa edetä turvallisesti ja mukavasti kaupungin ahtailla kaduilla sekä viilettää kepeästi maaseudun auraamattomilla sorateillä. MultiTouch-pintamallin särmikkäät kuviopalat ja tiheä lamellointi parantavat käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä.Pohjoisen talven virtuoosien kestävyys maksimoidaan Nokian Renkaiden ainutlaatuisella iskuja ja viiltoja torjuvalla Aramid Sidewall-teknologialla.


Tämän hetken suuria megatrendejä ovat logistiikka ja lähimatkailu, jotka kiihdyttävät myös laadukkaiden ja ympäristöystävällisten erikoisrenkaiden kysyntää.
 
 
Pakettiautoilijan mielenrauhan ytimessä on uusi MultiTouch-pintamallidesign, joka mahdollistaa ensiluokkaisen talvipidon sekä tarkemman ja mukavamman ajotuntuman. Symmetrisen pintamallin eri osien tietokoneoptimoidut lamellit eli uritukset ja leikkaukset toimivat optimaalisesti vaihtelevissa keleissä niin jäällä, lumella kuin myös kuivalla tiellä.
 
- Uusi MultiTouch-pintamalli on tietokonemallinnuksen ja miljoonien testikilometrien mestariteos, minkä ansiosta Hakkapeliitta CR4 sopeutuu pohjoisen talven äkillisiin muutoksiin. Isot särmikkäät kuviopalat ovat tiheästi lamelloitu, minkä kuljettaja havaitsee entisestään parantuneina pito-ominaisuuksina niin kiihdytyksessä jäisellä ajouralla kuin vauhdikkaassa kaarreajossa lumen tuprutessa. Lisäsärmät varmistavat kiitettävän sivuttais- ja pitkittäispidon.

Oivallinen jää- ja lumipito maksimoidaan lisäksi pintamallin pääurien voimakkaasti vaihtelevilla kulmilla ja kuviopaloihin muotoiltujen jarrutustehostimien (jarru Boosters) ja lamellinherättäjien avulla.
 
- Tuntuma tiehen on aina pitävä ja ohjautuvuus helposti ennakoitavissa. Tasapainoista ajettavuutta todellakin kaivataan, koska moottoritiellä sallittu nopeus tavara-autoilla on jopa 120 km/h.
 
Yhä vaihtelevammat talvet vaikuttavat siihen, että suuri osa talviautoilusta tehdään sulalla asvalttitiellä. Avonaiset isot urat kiihdyttävät sohjon ja veden poistumista torjuen tehokkaasti sohjo- ja vesiliirtoa. Yhtenäisen keskirivan hakamaiset lamellit (Center Block Siping) jäykistävät renkaan keskialueen. Uranpohjanostoilla yhteen sidotut kuviopalat mahdollistavat kiitettävän ajovakauden ja turvallisuuden vauhdikkaassa ajossa myös kuivalla kelillä.
 
Enemmän ajomukavuutta ja mielenrauhaa
 
- Vahvarakenteisen Hakkapeliitta CR4:n isot kuviopalat sekä tukeva ja voimakkaasti lamelloitu pintakuvio yhdessä mataliin lämpötiloihin kehitetyn joustavan kumiseoksen kanssa vaimentavat heikkokuntoisten teiden urien ja kuoppien heilahdukset ja tärähdykset. Ajoääni on hiljainen ja miellyttävä erilaisilla alustoilla.
 
Kovaan ja vaihtelevaan pakettiautokäyttöön räätälöity Hakkapeliitta CR4-kitkarengassekoitus toimii turvallisesti laajalla lämpötila-alueella ja alentaa vierintävastusta, mikä pienentää polttoainelaskua. Kulutuspinnan pehmeämpi pintakerros vankistaa pito-ominaisuuksia, vahva pohjakerros tuo lisävakautta.
  
Pohjoismaiseen talveen kehitetty Hakkapeliitta C4-nastarengas on varma valinta, jos arvostaa parasta mahdollista pitoa niin jäällä kuin lumella. Jos kaipaa luotettavan pidon lisäksi enemmän ajomukavuutta ja polttoainetehokkuutta, on syytä pohtia Hakkapeliitta CR4-kitkarenkaan hankintaa. 

NOKIAN TYRES Hakkapeliitta CR4:

Vakaa ajotuntuma, miellyttävän hiljainen
Helppo ja luotettava ajotuntuma talven kaikissa keleissä
Hiljainen, kantaa raskaankin kuorman kevyesti polttoainetta säästäen
Erinomainen kulumiskestävyys, aramid-vahvistetut sivupinnat torjuvat iskuja ja viiltoja

Pääinnovaatiot:

Tasapainoinen pito ja ajotuntuma. MultiTouch-pintamallidesign. Särmikkäät kuviopalat ja tiheä lamellointi parantavat käsittelyominaisuuksia jäisellä, lumisella ja märällä tiellä. Avonaiset isot urat kiihdyttävät sohjon ja veden poistumista torjuen tehokkaasti sohjo- ja vesiliirtoa. Yhtenäisen keskirivan hakamaiset lamellit (Center Block Siping) jäykistävät renkaan keskialueen. Uranpohjanostoilla yhteen sidotut kuviopalat mahdollistavat kiitettävän ajovakauden ja turvallisuuden myös kuivalla kelillä.

 

6. NOKIAN Hakkapeliitta R5 Kitkarengas Henkilöauto / maasturi


Uusi Hakkapeliitta R5 on kitkarengas henkilöautoihin. Se varmistaa tinkimättömän pidon ja älykkäät ajo-ominaisuudet talven jokaisena päivänä. Hakkapeliitta R5 on turvallisuutta puhtaimmassa muodossa: innovatiivinen yhdistelmä talvipitoa, hiljaisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Uuden kaksois Block Grip -muotoilun ansiosta pito ja ajokäytös ovat ylivertaset. Renkaan ainutlaatuiset Arctic Grip Crystals -hiukkaset puolestaan takaavat rengasluokan parhaan suorituskyvyn jäällä.

Puhdasta talvipitoa ja tasapainoista ajokäytöstä
Ylivertaista ajomukavuutta ja hiljaisuutta
Ympäristöystävällistä liikkuvuutta ja polttoainesäästöjä


PUHDASTA PITOA

Talvi voi olla arvaamaton ja vaarallinen, mutta renkaat eivät saa olla. Uusi Hakkapeliitta R5 sopii pohjoisen talven vaihteleviin ajo-olosuhteisiin. Sen suorituskyky on ennustettava paljailla, märillä, jäisillä ja lumisilla teillä. Uuden kaksois Block Grip -muotoilun ansiosta pito ja ajokäytös ovat ylivertaiset. Ainutlaatuiset Arctic Grip Crystals -hiukkaset puolestaan takaavat erinomaisen suorituskyvyn jäällä. Mikroskooppiset hiukkaset toimivat kuin sisäänrakennetut nastat. Kun rengas kuluu, hiukkaset tulevat esiin ja toimivat tarvittavana pitoreservinä.

PUHDASTA HILJAISUUTTA


Rengasääni voi vaikuttaa merkittävästi ajomukavuuteen. Alhaisempi melutaso voi tehdä matkasta mukavamman ja vähemmän rasittavan kuljettajalle. Uusi Hakkapeliitta R5 varmistaa meluttoman, mukavan ja vakaan äänimaailman. Miellyttävä äänitaso on saatu aikaan eliminoimalla häiritsevimmät meluhuiput, jotka ihmiskorva voi erottaa. Uusi Silent Touch -pintakuvio takaa mukavan ja miellyttävän rullauksen kuviopalojen uudenlaisen jakautumisen ansiosta.

PUHDASTA YMPÄRISTÖ­YSTÄVÄLLISYYTTÄ

Hakkapeliitta R5:n suunnittelussa hiilijalanjälkeä on pienennetty materiaalien valinnasta alkaen. Uusi Green Trace -sekoitus varmistaa erinomaisen talvipidon, suuremman kilometrimäärän ja pienen vierintävastuksen. Suuri luonnonkumimäärä pitää sekoituksen joustavana kaikissa olosuhteissa. Pieni vierintävastus säästää polttoainetta ja vähentää haitallisia päästöjä. Yli kolmasosa sekoituksen materiaaleista on uusiutuvia ja kierrätettyjä.
 

7. HANKOOK WINTER I*CEPT RS3 W462 KitkarengasVastakkaissuuntaiset V-muotoiset puoli-urat.
V-muotoiset puoli-urat on leikattu vastapäätä pääuriä ja ne parantavat pitoa lumisilla teillä.Mikro-reuna.
Pääurien reunojen ympärille sijoitetut lamellit lisäävät kosketuspinta-alaa ja tarjoavat paremman pidon mutkaisilla lumisilla teillä.3D-talvilamellit.
3D-siksak-lamellit vähentävät kulutuspinnan kuviopalojen värinää, parantavat renkaan pitoa ja jarrutustehoa.

Aqua Pine-seos.
Erittäin kestävä silica-seos takaa paremman suorituskyvyn märällä tiellä. Luontaiset ainesosat varmistavat kumin joustavuuden laajoilla lämpötila-alueilla.


Aqua slush-reunaurat.
Suuret V-muotoiset urat kiihdyttävät veden virtausta pääuriin, jotka ohjaavat veden pois renkaan ja alustan välistä. Tämä vähentää vesiliirron riskiä.Kuviopalojen vesiputki-urat.
 

8. NOKIAN Nordman 8 Nastarengas Henkilöauto / maasturi
Nokian Tyres Nordman 8 -nastarengas etenee tasapainoisesti ja turvallisesti sekä jäällä että lumella. Ajotuntuma on täsmällinen ja helppo niin liukkaissa olosuhteissa kuin sulalla kelillä.  Turvallisuutta vaihteleviin talvikeleihin tuo Eco Stud 8 -nastakonsepti. 

TÄSMÄLLISTÄ TALVIPITOA JÄÄLLE JA LUMELLE
RAUHALLINEN OHJAUSTUNTUMA
HILJAINEN RENGASÄÄNI, MUKAVAMPAA MATKANTEKOA
Virallisesti hyväksytty talvikäyttöön


Eco Stud 8 -nastakonsepti
Enemmän talvipitoa, ajomukavuutta ja kulumiskestävyyttä

Ympäristöystävällinen, monisärmäinen ja leveä ankkurinasta, nastaiskua pienentävä laippamuotoilu sekä nastan toimintaa tehostava ja tiekosketusta vaimentava Eco Stud -nastatyyny.


Jarrutustehostin (Brake Booster)
Parempi jarrutuspito
Jarrutuspitoa lumella on parannettu kuviopalojen takaosan jarrutustehostimilla. Jarrutustehostimien sahalaitakuvio lisää pinta-alaa ja parantaa pitoa varsinkin lumipinnalla.


3D-viistotukilamelli
Tarkempi ohjautuvuus
Keskialueen 3D-viistotukilamellit tukevoittavat rakennetta. Rengas reagoi nopeasti ohjausliikkeisiin, mikä tekee liikkumisesta varmaa ja tunnokasta.


3D-lukkolamelli
Tarkempi ajotuntuma
Ulkopuolen olka-alueen 3D-lukkolamellit lukitsevat kuviopalat tiekosketuksessa yhteen, mikä parantaa ajettavuutta kaarteissa ja väistötilanteissa.