General Motors -öljyn spesifikaatiot

General Motors -öljyn spesifikaatiot

 

GM Dexos -moottoriöljyn tekniset tiedot GM Dexos

-hyväksyttyjä öljyjä suositellaan käytettäväksi kaikissa muuntogeenisissä ajoneuvoissa paitsi Duramax-dieselmoottoreissa, jotka vaativat API CJ-4 -laatuista öljyä.

GM Dexos 1
Suunniteltu bensiinimoottoreille, GM Dexos 1 korvaa GM-LL-A-025, GM6094M ja GM4718M -määritykset. Tätä eritelmää suositellaan yleensä ajoneuvoille, jotka on rakennettu Pohjois-Amerikan ja Aasian markkinoille. ILSAC GF-5: een verrattuna sillä on tiukemmat vaatimukset pullojen saostukselle, ilmastolle, hapettumisstabiilisuudelle, kulumiselle, alhaisen lämpötilan pumpattavuudelle ja haihtuvuudelle.

Dexos1 ™ Gen 1
Dexos®-öljyt valmistetaan vain synteettisistä tai synteettisistä seoksista.
Parempi antioksidanttitekniikka, joka estää öljyä hapettumasta. Dexos®-öljynvaihtoväli on tyypillisesti 15 000 mailia. Pienempi viskositeetti, joka kestää moottorin palamista ja lämmitystä paremmin ja pidempään kuin muut markkinoilla olevat öljyt.

Dexos1 ™ Gen 2
General Motors uuden sukupolven dexos1 ACDelco dexos1 Gen 2 Täyssynteettinen! Se on suunniteltu vastaamaan nykypäivän pienempien, tehokkaampien moottoreiden voitelutarpeet. Tämä uusi täysin synteettinen järjestelmä korvaa dexos1 Gen 1 -synteettisen seoksen spesifikaation.

Kaikki muuntogeeniset moottoriöljyt siirtyvät tähän uuteen formulaatioon vuonna 2017. Koska dexos1 Gen 2 on täysin taaksepäin yhteensopiva kaikkien ennen vuotta 2018 olevien GM-mallien kanssa, ensimmäisen sukupolven dexos 1 -öljyä ei enää tuoteta täydellisen siirtymisen jälkeen.

Täyssynteettisten Dexos1 Gen 2 -moottoriöljyjen edut:
• Auttaa ylläpitämään maksimaalista polttoaineenkulutusta
• Vähentää sedimenttejä ja parantaa moottorin puhtautta • Vähentää
merkittävästi esisytytystä matalilla kierrosluvuilla
• Tarjoaa parhaan kulumissuojan
• Vähentää turboahtimen kuonaa
• Parantaa hapettumisen hallintaa.

Dexos1 Gen 3
GM -päivitys Dexos 1 Gen 2 -versioon. Dexos1 Gen 3: n on tarkoitus julkaista 1. syyskuuta 2021.

GM Dexos 2
GM Dexos 2 -erittelyn on tarkoitus korvata sekä GM-LL-A-025 (bensiini) että GM-LL-B-025 (diesel) tekniset tiedot Euroopan markkinoilla. GM Dexos 2 -yhteensopivia öljyjä vaaditaan ajoneuvoista, jotka on valmistettu vuodesta 2011, mutta ne ovat myös yhteensopivia vanhempien mallien kanssa. Tämä eritelmä on rakennettu ACEA C3 -standardin mukaan, mutta se sisältää myös ILSAC GF-4 -saostumismääritystestin ja matalan lämpötilan lietteen kerääntymistestin elementit.

GM-LL-A-025
Erityinen GM-hyväksyntä pitkäikäiselle moottoriöljylle bensiinimoottoreille. Viskositeetti on SAE 0W-30. Tuote on ACEA A3 / B3 -standardin mukainen. Öljynvaihtoväli voi olla jopa 30000 km. Suositellaan ajoneuvoille, jotka on valmistettu ennen vuotta 2011.

GM-LL-B-025
Erityinen GM-hyväksyntä pitkäikäiselle moottoriöljylle dieselmoottoreille. Viskositeetti on SAE 5W-40. Tuote on ACEA A3 / B3 / B4 -standardin mukainen. Öljynvaihtoväli voi olla jopa 50000 km. Suositellaan ajoneuvoille, jotka on rakennettu ennen vuotta 2011.


Automaattivaihteistonesteet

Dexron Type A, loppuliite A
Eritelmä perustettiin vuonna 1957. Tämä edellyttää öljyn täyttävän tietyt kinemaattiset viskositeettirajat.

Dexron IID
General Motors Dexron®-IID -erittely. ATF annettiin vuonna 1975. ATF-jäähdytys sisälsi korroosiovaatimuksia, joita ei ole mainittu Dexron®-II-luettelossa.

Dexron IIE
General Motors -erittely Dexron®-IIE. Vuonna 1991 julkaistu ATF, joka vaatii parempaa suorituskykyä matalissa lämpötiloissa kuin Dexron®-IID 20000 cP: ssä -40 ° C: ssa.

Dexron IIIF
General Motors -automaattivaihteistoöljyn määrittely otettiin käyttöön vuonna 1994. Dexron IID: n ja IIE: n jälkeläinen.

Dexron IIIG
Dexron IIIF -vaihteistonesteen seuraaja . Sillä on samat alhaisen lämpötilan ominaisuudet kuin Dexron IIE: llä, mutta antioksidantti- ja kitkamateriaalimuutoksilla. Otettiin käyttöön vuonna 1997.

Dexron IIIH
Dexron III -lisenssi H otettiin käyttöön kesäkuussa 2003 korvaamaan Dexron III G. Siinä on oksidatiivisesti stabiili perusöljy (ryhmä 2 tai ryhmä 3). Tämän spesifikaation mukaan öljyillä on pidemmät kitka- ja kutistumisominaisuudet, parempi vaahdonesto ja pidempi nesteen käyttöikä.

Dexron VIJ
Eritelmä otettiin käyttöön vuonna 2005 korvaamaan Dexron IIIH. Tämä määrittely vaatii parempia ominaisuuksia, hapettumisstabiilisuutta ja vaahdonestoaineita. Tämän spesifikaation mukaisia ​​öljyjä voidaan käyttää pidemmillä öljynvaihtoväleillä ja ne ovat energiatehokkaita.