Kesärenkaat ja miten valita

Kesärenkaat ja miten valita Renkaiden vaihtopäätös tulee tehdä ajoneuvon käyttöolosuhteiden perusteella, sillä sesonkiajan ulkopuolella sää voi olla epävakaa ja lämpötila voi vaihdella merkittävästi päivällä ja yöllä. Siksi, jos käytät ajoneuvoa pääasiassa aamulla ja illalla, älä kiirehdi asentamaan kesärenkaita. On parempi odottaa, kunnes vuorokauden keskilämpötila saavuttaa 5-7 °C ja tasaantuu.



Kun käytät vanhoja renkaita, muista tarkistaa jäljellä oleva urasyvyys. Sen ei tulisi olla pienempi kuin 2,5-3 mm. Muuten pito tiellä on riittämätön. Kesärenkaiden pienin sallittu jäännössyvyys on 1,6 mm. Kesärenkaat tulee vaihtaa vähintään viiden vuoden välein, koska niiden ulkokuoresta ja kuvion syvyydestä riippumatta kumi menettää ajan myötä elastisuutensa. Myös kumiin voi ilmaantua halkeamia. Ajotyylistäsi ja tieolosuhteistasi riippuen kesärenkaat saatetaan kuitenkin joutua vaihtamaan useammin.



Uusia renkaita valittaessa on tärkeää valita oikea kulutuspinnan kuvio ajoneuvon käyttöolosuhteiden mukaan. Esimerkiksi symmetriset renkaat, joissa on suuntaamaton kuvio, sopivat hiljaiseen ajoon. Ne ovat halpoja, tasapainoisia ja palautuvia. Renkaat, joissa on epäsymmetrinen pintakuvio, ovat monipuolisimpia. Ne varmistavat auton vakauden sekä kuivilla että märillä pinnoilla, joten ne sopivat täydellisesti urheilulliseen ajoon.


Erilaiset renkaiden kuviot





Suuntakuviolla renkaat ovat välttämättömiä sadealueilla, koska ne kestävät hyvin vesiliirtoa.

Kun valitset autonvalmistajan suosittelemista rengaskooista lämpimään vuodenaikaan, suosittelemme suosimaan leveämpiä. Tällaisella renkaalla on suurempi kosketuspiste ja parempi pito kuivalla asfaltilla. Huomaa kuitenkin, että se voi olla alttiimpi vesiliirtoon.