Mikä käsityökaluteräs on kestävin?

Mikä käsityökaluteräs on kestävin? Kuten me kaikki tiedämme, erilaisia ​​teräksiä käytetään erilaisten käsityökalujen valmistukseen. Alla on esitetty terästen ominaisuudet ja lujuus.

Hiiliteräs (CS)

Hiilipitoisuudesta riippuen voimme jakaa hiiliteräksen vähähiiliseen teräkseen, keskihiiliteräkseen ja korkeahiiliteräkseen. Mitä korkeampi hiilipitoisuus, sitä korkeampi kovuus ja sitä pienempi sitkeys. Valmistamme käsityökalut yleensä korkeahiilisestä teräksestä, koska sillä on korkea kovuus ja lujuus. Mutta se ei sovellu ruuvimeisselin tekemiseen (helposti rikki), koska se on heikko. Sitä käytetään kuitenkin laajalti joissakin yleiskäyttöisissä käsityökalumateriaaleissa, kuten jakoavaimissa.


Kromivanadiiniteräs (Cr-V)

Kromi-vanadiiniteräs on työkaluteräs, johon on seostettu kromia (Cr) ja vanadiinia (V) seostavia alkuaineita. Sen lujuus ja sitkeys on parempi kuin hiiliteräksellä, joten se on erinomainen materiaali korkealaatuisille työkaluille. 50BV30 kromi vanadiiniterästä käytetään yleisesti jakoavaimissa, ruuvimeisselissä ja istukkaissa.

Kromimolybdeeniteräs (Cr-Mo)

Se on seostettu työkaluteräs, joka sisältää kromia (Cr), molybdeeniä (Mo), rautaa (Fe) ja hiiltä (C). Sillä on erinomainen iskunkestävyys, lujuus ja sitkeys, ja sen suorituskyky on parempi kuin kromivanadiiniteräksellä. Sopii huippuluokan ruuvimeisseleille ja pienille kuusioavaimille. 35CrMo kromi-molybdeeniterästä käytetään yleisesti pneumaattisissa työkaluissa käytettävien istukkaiden valmistukseen. Yleensä materiaali on kalliimpaa kuin muut.


S2 työkaluteräs

Se on seostettu työkaluteräs, joka sisältää hiiltä (C), piitä (Si), mangaania (Mn), kromia (Cr), molybdeeniä (MO) ja vanadiinia (V). S2:n edut ovat: 
  • Erinomainen iskunkestävä työkaluteräs 
  • Erinomainen lujuus ja sitkeys
 Yleensä valmistetaan lujia ruuvimeisseliä ja kuusioavaimia jne. Kaiken kaikkiaan suorituskyky on parempi kuin kromivanadiiniteräs. Varsinaisessa materiaalivalinnassa CR-V:tä käytetään laajemmin kuin S2:ta, koska se on edullisempi.


SVCM

SVCM on parempi kuin CR-V, CR-V:ssä on tarpeeksi kovuutta, mutta sitkeys ei ole kovin hyvä. Tämä osoittaa, että jakoavain saattaa rikkoutua. Ensin ruuvin pää luistaa ja sitten ruuvin pää vaurioituu. Varsinkin jos se on vääntynyt, se rikkoutuu. SCVM+:lla on paremmat vääntöominaisuudet kuin CR-V:llä.

Alumiinipronssi (alumiini-kupariseos) ja berylliumpronssi (vismutti-kupariseos)

Käytetään räjähdyssuojattujen työkalujen valmistukseen. Räjähdyssuojatut työkalut ovat työkaluja, jotka eivät tuota räjähtäviä kaasuja tulipalossa tai räjähdysvaarallisessa ympäristössä. Pronssi on kovempaa, suurempi vetolujuus ja sillä on erityinen antimagneettinen toiminto, joten se voi toimia työympäristössä, jossa on magneettikenttiä.