Mikä vahvistin valita auton subwooferiksi tai bassokaiuttimeksi?

 Mikä vahvistin valita auton subwooferiksi tai bassokaiuttimeksi? Vahvistimen lisääminen autoon ei vain lisää äänentoistoa, vaan myös lisää musiikin yksityiskohtia ja laatua tuoden esiin kaiuttimien täyden potentiaalin. Jos harkitset auton äänikokemuksen parantamista vahvistimella, tässä on muutamia asioita, jotka on otettava huomioon, kun ostat oikean istuvuuden.
1. Vahvistimen yhteensopivuus autostereosi kanssa

Useimmissa tapauksissa voit lisätä vahvistimen tehdasstereoon, vaikka siinä ei ole esivahvistinlähtöjä audiosignaalin syöttämiseksi vahvistimeen. Monissa vahvistimissa on "kaiutintason varusteet", joiden avulla voit liittää vahvistimen autosi olemassa oleviin kaiutinjohtoihin ja vastaanottaa signaalin. Monissa vahvistimissa on myös DSP (Digital Signal Processor) tehdasäänen parantamiseksi.
 

2. RMS teho

Tärkein asia, johon suosittelemme keskittymään autovahvistinta ostettaessa, on RMS-teho. RMS-luokitus kertoo vahvistimen suurimman vakiolähtötehon ilman säröä. On parasta jättää huomioimatta PEAK (max watts) -luokitukset, koska ne ovat yleensä epätarkkoja ja enimmäkseen markkinointia. Jos sinulla on jo kaiuttimet, tarkista kaiuttimien RMS-luokitus ja valitse sitten vahvistin, jolla on suurin RMS-lähtö kanavaa kohden (ei korkeampi kuin kunkin kaiuttimen RMS-luokitus).

Oletko ostamassa uusia kaiuttimia liitettäväksi vahvistimeesi? Valitse kaiuttimet, joiden RMS-luokitus on yhtä suuri tai suurempi kuin kunkin vahvistinkanavan ylempi RMS-lähtö. Jos sinulla on useita kaiuttimia, joilla on eri RMS-teho ja vain yksi vahvistin, sovita vain vahvistimen lähtö alempaan RMS-arvoon.Useimmissa tapauksissa voit lisätä vahvistimen tehdasstereoon, vaikka siinä ei ole esivahvistinlähtöjä audiosignaalin syöttämiseksi vahvistimeen. Monissa vahvistimissa on "kaiutintason tulot", joiden avulla voit liittää vahvistimen autosi olemassa oleviin kaiutinjohtoihin ja vastaanottaa signaalin. Monissa vahvistimissa on myös DSP (Digital Signal Processor) tehdasäänen parantamiseksi.


 





3. Kanavan ja kajuttimen suhde


Tarvitset yhden vahvistinkanavan jokaista kaiutinta kohden, mutta vahvistimet tarjoavat joustavuutta sen mukaan, mitä kokoonpanoa tarvitset asennukseen. Esimerkki: 4-kanavainen vahvistin voisi ohjata kahta kaiutinta ja subwooferia yhdistettynä siltakanavaan yhdistäen nämä kaksi kanavaa yhdeksi tehokkaammaksi kanavaksi. Jos aiot muodostaa pariliitoksen neljän kaiuttimen ja yhden tai kahden subwooferin kanssa, 5-kanavainen vahvistin olisi ihanteellinen.

 

4. Subwoofrin teho

Subwoofer on pohjimmiltaan suuri kaiutin, joka tuottaa bassoa. Tästä syystä samoja sääntöjä sovelletaan RMS-tehon laskemiseen. Suosittelemme, että vahvistimen RMS-huipputeho on yhtä suuri tai hieman pienempi kuin ali-RMS-teho. Useat samaan vahvistimeen kytketyt alivahvistimet vaikuttavat sen sähkövirran vastukseen, joten varmista, että apuvahvistimella on vaadittu resistanssi (Ohm Ω ).

 

 Verkkokaupassamme tarjolla olevat vahvistimet löydät täälltä:


 
 

Verkkokaupassamme tarjolla olevat subwoofferit löydät täältä: